Οι τιμές του πετρελαίου θα κυμανθούν φέτος, κατά μέσο όρο, στα 55 με 60 δολάρια το βαρέλι και θα ανακάμψουν στα 70 δολάρια το 2016, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Eni SpA. Πάνω από 300.000 βαρέλια/ημέρα η παραγωγή της ιταλικής εταιρείας στη Λιβύη

Οι τιμές του πετρελαίου θα κυμανθούν φέτος, κατά μέσο όρο, στα 55 με 60 δολάρια το βαρέλι και θα ανακάμψουν στα 70 δολάρια το 2016, δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Eni SpA, Κλαούντιο Ντεσκάλντζι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

«Υπάρχει μία θετική τάση, επειδή η ζήτηση για πετρέλαιο αυξάνεται και η προμήθεια μειώνεται», είπε. Σημειώνεται ότι στο πρώτο τρίμηνο τα κέρδη της Eni μειώθηκαν κατά 46% λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή της εταιρείας στη Λιβύη έχει ανέλθει σε επίπεδα υψηλότερα απ' αυτά που είχε πριν την έκρηξη της εμφύλιας σύρραξης στη χώρα.

Συγκεκριμένα, διαμορφώνεται στα 300.000 βαρέλια/ημέρα περίπου, από 280.000 πριν την ανατροπή του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

Η Eni είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς πετρελαίου και μία από τις λίγες ξένες που συνεχίζει να δραστηριοποιείται στη Λιβύη.