Η Total έχει πετύχει τον σημαντικό άθλο της παραγωγής δύο δισεκατομμυρίων Βαρελιών πετρελαίου από το Block 17 στη βαθιά θαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Αγκόλας.

Η Total έχει πετύχει τον σημαντικό άθλο της παραγωγής δύο δισεκατομμυρίων Βαρελιών πετρελαίου από το Block 17 στη βαθιά θαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Αγκόλας. Με την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας του, το Block 17, έχει γίνει το πιο παραγωγικό πεδίο εξερεύνησης υδρογονανθράκων της Total με παραγωγή πάνω από 700.000 βαρέλια την ημέρα.

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην περιοχή με τέσσερις πλωτές εγκαταστάσεις παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης (FPSO) για τις μεγάλες ζώνες παραγωγής του μπλοκ: Girassol, Dalia, Pazflor και CLOV.

«Το Block 17 είναι ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην εξερεύνηση ανοικτής θάλασσας και αποτελεί ένα μοναδικό βιομηχανικό επίτευγμα με 15 ανακαλύψεις κοιτασμάτων και ένα πολύ υψηλό επίπεδο παραγωγής. Χάρη στη δέσμευση των ομάδων μας και μία σειρά από τεχνολογικές πρωτιές στον κόσμο τα τελευταία 14 χρόνια, η παραγωγή των μπλοκ 17, επεκτείνεται συνεχώς», τόνισε ο Arnaud Breuillac, Πρόεδρος, Έρευνας & Παραγωγής της Total.

«Αυτό το πεδίο - ορόσημο είναι ένα σύμβολο της ισχυρής θέσης μας στην βαθιά εξερεύνηση του υπεράκτιου τομέα. Ο Όμιλος είναι ήδη ο μεγαλύτερος, που δραστηριοποιείται σε project ανοικτής θάλασσας στη Δυτική Αφρική και η εμπειρία αυτής της τεχνογνωσίας, θα αξιοποιηθεί και σε άλλες περιοχές: στη Βραζιλία, επί παραδείγματι, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.

 Αξιοσημείωτο είναι ότι η Total γιόρτασε το 2013 την 60η επέτειο της στην Αγκόλα. Το 2014, η παραγωγή των ιδίων κεφαλαίων του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 200.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα (ΒΟΕ / δ), που προέρχονται κυρίως από τα μπλοκ 17, 0 και 14. Στις αρχές του 2015, η συνολική παραγωγή ξεπέρασε τα 700.000 ΒΟΕ / δ, γεγονός που έφερε την Total στη θέση του πρώτου φορέα εκμετάλλευσης πετρελαίου της χώρας.

Η Total ως κύρια μέτοχος, κατέχει το 40% του Block 17, και το λειτουργεί από κοινού με την Statoil , που κατέχει το 23,33%, την Esso Ltd , με το 20% στην κατοχή της και την BP Exploration Angola Ltd, με το 16,67%, ενώ η Sonangol είναι η ανάδοχος της άδειας εξερεύνησης.

Η Total είναι επίσης η κάτοχος του 30% της σε πολύ μεγάλα βάθη υπεράκτιας εξερεύνησης υπεράκτιων στα ανοικτά της περιοχής Kaombo, όπου βρίσκεται στο Block 32. Η τελική απόφαση για την επένδυση έγινε τον Απρίλιο του 2014 και τα εκτιμώμενα αποθέματα των 650.000.000 βαρελιών του Kaombo έχουν μετατραπεί, μέσω δύο FPSOs, σε συνολική δυναμικότητα παραγωγής 230.000 βαρελιών ανά ημέρα.