Σε θετικό έδαφος κινούνται την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από απώλειες 5% περίπου τις δύο προηγούμενες ημέρες, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση των αποφάσεων του ΟΠΕΚ για το ύψος της παραγωγής

Σε θετικό έδαφος κινούνται την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από απώλειες 5% περίπου τις δύο προηγούμενες ημέρες, με τους επενδυτές να αναμένουν, αργότερα σήμερα,την ανακοίνωση των αποφάσεων του ΟΠΕΚ για το ύψος της παραγωγής 

Το Μπρεντ ενισχύεται κατά 15 σεντς στα 62,18 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό (WTI) είναι ουσιαστικό αμετάβλητο (+2 σεντς) στα 58,02 δολάρια.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει αμετάβλητο το στόχο για το ύψος της ημερήσιας παραγωγής στα 30 εκατ. βαρέλια.

Καθώς οι τιμές έχουν ανακάμψει κατά 40% περίπου από τα χαμηλά εξαετίας στα οποία είχαν διολισθήσει τον περασμένο Ιανουάριο, οι χώρες του ΟΠΕΚ, με πρωταγωνιστή τη Σαουδική Αραβία, εκτιμούν ότι η τακτική των τελευταίων μηνών είναι αποτελεσματική, καθώς εκτοπίζει από την αγορά τους ανταγωνιστές με υψηλό κόστος παραγωγής.