Δικαστήριο του Βουκουρεστίου απέρριψε χθες, Τρίτη, αίτημα πτώχευσης της ρουμανικής πετρελαϊκής Rompetrol, μέλους του ομίλου πετρελαίου και φυσικού αερίου KMG International, που εδρεύει στην Ολλανδία. Η αίτηση πτώχευσης είχε υποβληθεί από τη Rompetrol στις 28 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση στο site του δικαστηρίου

Δικαστήριο του Βουκουρεστίου απέρριψε χθες, Τρίτη, αίτημα πτώχευσης της ρουμανικής πετρελαϊκής Rompetrol, μέλους του ομίλου πετρελαίου και φυσικού αερίου KMG International, που εδρεύει στην Ολλανδία.

Η αίτηση πτώχευσης είχε υποβληθεί από τη Rompetrol στις 28 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση στο site του δικαστηρίου.

 

Η ρουμανική πετρελαϊκή και διυλιστική εταιρεία μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης μέσα σε επτά ημέρες, όπως μεταδίδει το SEENews.

Η KMG International, πρώην Rompetrol Group, ανήκει κατά 100% στην κρατική ενεργειακή εταιρεία του Καζακστάν KazMunaiGaz Group.

Στα τέλη του 2014, ρουμανικό δικαστήριο επέβαλε στην Rompetrol SA και σε ιδιώτες την καταβολή αποζημιώσεων συνολικού ύψους 58,8 εκατ. ευρώ (53 εκατ. δολ.) στο πλαίσιο υπόθεσης έρευνας για πράξεις που αφορούσαν την περίοδο 1999-2001, πολύ πριν την εξαγορά της ρουμανικής εταιρεία από την KMG Group, αναφέρει ο ολλανδικός όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα.

Η Rompetrol SA υπέβαλε αίτηση πτώχευσης ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις εμπορικές της δραστηριότητες στη Ρουμανία και το εξωτερικό, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

 

Η ρουμανική πετρελαϊκή έχει προβεί σε επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 50 εκατ. δολ. από ίδια κεφάλαια με στόχο την ανάπτυξη ερευνητικών δραστηριοτήτων στη Ρουμανία, αλλά και την αγορά εξορυκτικού εξοπλισμού απαραίτητου για την επέκταση των ερευνών της και στο εξωτερικό. Έχει καταρτίσει πρόγραμμα αναδιοργάνωσης που θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο Μαρόκο, όπου έχει αναλάβει σχετικό συμβόλαιο από το 2014, όπως και στη Ρουμανία, όπου ετοιμάζεται να προχωρήσει από την ερευνητική φάση στην φάση της εκμετάλλευσης και παραγωγής υδρογονανθράκων, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της KMG Group.

Ας σημειωθεί ότι η εταιρεία διύλισης Rompetrol Rafinare, με έδρα τη Ρουμανία, αποτελεί το βασικό περιουσιακό στοιχείο της KMG International και καλύπτει πάνω από το 40% της διυλιστικής δυναμικότητας της Ρουμανίας, ενώ αποτελεί τον μόνο παραγωγό πολυμερών στη χώρα.