H Κατάρρευση των Τιμών του Πετρελαίου Περιορίζει Μακροπρόθεσμα την Πετρελαιοπαραγωγή του Καναδά

H Κατάρρευση των Τιμών του Πετρελαίου Περιορίζει Μακροπρόθεσμα την Πετρελαιοπαραγωγή του Καναδά
energia.gr
Παρ, 12 Ιουνίου 2015 - 07:52
Η κατάρρευση των τιμών του αργού θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη της παραγωγής πετρελαίου στον Καναδά η οποία ανέρχεται σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα

Η κατάρρευση των τιμών του αργού θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη της παραγωγής πετρελαίου στον Καναδά η οποία ανέρχεται σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.

Η Καναδική Ένωση Παραγωγών Πετρελαίου εκτιμά ότι ο Καναδάς θα παράγει 5,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα ως το 2030, χαμηλότερα από τις προβλέψεις, που δημοσιεύτηκαν έναν χρόνο πριν και μιλούσαν, για παραγωγή 6.4 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Οι νέες, περιορισμένες εκτιμήσεις αποδίδονται στην απότομη πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου κατά το προηγούμενο έτος.

Η υποβάθμιση υπογραμμίζει πώς η βιομηχανία πετρελαίου του Καναδά έχει αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο από ό, τι η αντίστοιχη στις ΗΠΑ στην ραγδαία πτώση των τιμών πετρελαίου, κατά 40 τοις εκατό σε σχέση με πριν από ένα χρόνο.

Οι γεωτρήσεις για πετρέλαιο σχιστού στις ΗΠΑ είναι πιο ευκίνητες, στην αντιμετώπιση των διακυμάνσεων των τιμών του πετρελαίου. Η επιβράδυνση εκατοντάδων γεωτρύπανων δείχνει ότι κύρια αντίδραση του κλάδου είναι η μείωση της παραγωγής των ΗΠΑ,εντός του τρέχοντος έτους.

Στον Καναδά, τα περισσότερα κέρδη της παραγωγής προέρχονται από τις έρευνες πετρελαίου στην περιοχή της Αλμπέρτα, όπου έγιναν μεγάλες επενδύσεις κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Η Capp, που έχει τη βάση της στο Κάλγκαρι, εκτιμά πως η καναδική παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 151.000 βαρέλια την ημέρα. Εταιρείες όπως η, ελεγχόμενη από την ExxonMobil, Imperial Oil ολοκληρώνουν τα έργα που ξεκίνησαν χρόνια πριν. Εφέτος, η Imperial θα διπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα στο Kearl φτάνοντας σε επίπεδα παραγωγής 220.000 b / d.

«Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις είναι πολύ ανταγωνιστικές ακόμα και με τόσο χαμηλή τιμή  πετρελαίου», δήλωσε ο Rayne Kubik, διευθύνων σύμβουλος της καναδικής Oil Sands, που είναι η μεγαλύτερη μέτοχος στα πεδία ερευνών πετρελαίου Syncrude στην Αλμπέρτα.

Κάποια projects της Oil Sands όμως, έχουν αναβληθεί ή και ακυρωθεί, καθυστερώντας νέες προμήθειες που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος της δεκαετίας. Αλλά και η Royal Dutch Shell, για παράδειγμα, απέσυρε την αίτησή της για γεωτρήσεις στο Pierre River, της Αλμπέρτα.

«Δεν ευνοούν οι τρέχουσες συγκυρίες τις εξορύξεις πετρελαίου, αυτήν την χρονική περίοδο», δήλωσε ο Marvin Odum, επικεφαλής της Shell, στο τμήμα ερευνών και παραγωγής στην Αμερική.