Τις ενστάσεις της εξέφρασε η Transneft απέναντι στις αλλαγές των όρων, που διέπουν τις ποσότητες πετρελαίου, που εξάγονται από τη Ρωσία προς την Κίνα. «Οι όροι αποστολής καθορίζονται από σινο-ρωσικές διακυβερνητικές συμφωνίες», όπως δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του φορέα εκμετάλλευσης της συναλλαγής, Igor Dyomin. Η κινεζική πλευρά προτείνει την αλλαγή της ροής και την αποστολή μόλις 20 εκατ. τόνων ετησίως, αντί για 30 εκατ. τόνους, μέσω του αγωγού διακλάδωσης Skovorodino-Mohe

Τις ενστάσεις της εξέφρασε η Transneft απέναντι στις αλλαγές των όρων, που διέπουν τις ποσότητες πετρελαίου, που εξάγονται από τη Ρωσία προς την Κίνα. «Οι όροι αποστολής καθορίζονται από σινο-ρωσικές διακυβερνητικές συμφωνίες», όπως δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του φορέα εκμετάλλευσης της συναλλαγής, Igor Dyomin.

Η κινεζική πλευρά προτείνει την αλλαγή της ροής και την αποστολή μόλις 20 εκατ. τόνων ετησίως, αντί για 30 εκατ. τόνους, μέσω του αγωγού διακλάδωσης Skovorodino-Mohe.

«Παρουσιάσαμε τη θέση μας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Rosneft και την PetroChina, όπου τονίσαμε ότι η αλλαγή των εμπορευματικών ροών μέσω μείωσης της προγραμματισμένης στάθμης των αναλωσίμων μέσω του κόμβου του Mohe προς την Κίνα, από 30 σε 20 εκατομμύρια τόνους ετησίως, συνεπάγεται την ανάγκη αναθεώρησης του επενδυτικού προγράμματος και το πάγωμα τεράστιων κονδυλίων που έχουν ήδη επενδυθεί για την επέκταση της διακλάδωσης του αγωγού από το Skovorodino της Ρωσίας προς την Κίνα», δήλωσε ο Dyomin.

«Συνολικά από τα 80 εκατ. τόνων ετησίως που πρόκειται να εξαχθούν μέσα από τον Ανατολικό Διάδρομο, οι 30 εκατομμύρια τόνοι αναμένεται να διατεθούν στην Κίνα με τη χρήση του αγωγού διακλάδωσης  Skovorodino- Mohe και 50 εκατομμύρια τόνοι θα προωθηθούν από το λιμάνι Kozmino», πρόσθεσε ο Dyomin.

«Η κινεζική πλευρά προτείνει την αλλαγή αυτής της ροής και την αποστολή μόλις 20 εκατομμυρίων τόνων», δήλωσε εκπρόσωπος της Transneft. «Οι Κινέζοι εταίροι ενέκριναν την αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου μέσω του Mohe κατά 400.000 τόνους σε 16 εκατομμύρια τόνους το 2015», κατέληξε.