Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, με αφορμή κυρίως τις προβλέψεις ότι μία τροπική καταιγίδα θα «χτυπήσει» τις ακτές της πλούσιας σε παραγωγή αργού Πολιτείας του Τέξας στις ΗΠΑ
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, με αφορμή κυρίως τις προβλέψεις ότι μία τροπική καταιγίδα θα «χτυπήσει» τις ακτές της πλούσιας σε παραγωγή πετρελαίου Πολιτείας του Τέξας στις ΗΠΑ.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WΤΙ) ενισχύεται κατά 50 σεντς στα 60 δολάρια το βαρέλι. Σημειώνεται πως το WTI από τις αρχές Μαΐου κινείται στο εύρος των 57 - 62 δολαρίων.

Το Μπρεντ σημειώνει άνοδο 22 στα 64,17 δολάρια/βαρέλι.

Πάνω από το 45% της δραστηριότητας στη διύλιση, στις ΗΠΑ, πραγματοποιείται σε εγκαταστάσεις στις αμερικανικές ακτές στον Κόλπο του Μεξικό, όπου επίσης είναι ο χώρος για μεγάλο τμήμα (περίπου το 50%) της διαδικασίας επεξεργασίας φυσικού αερίου.

Η άνοδος της τιμής του WTI έχει οδηγήσει στη συρρίκνωση της διαφοράς έναντι του Μπρεντ κατά 60% σε 3.70 δολάρια/βαρέλι περίπου, επίπεδο που είχαμε να δούμε από τις αρχές του έτους και -για πολύ λίγο- τον Απρίλιο.