Η Νορβηγική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Statoil δήλωσε, ότι θα απολύσει έως και 1.500 άτομα από το προσωπικό, που απασχολεί, καθώς και 500 συμβούλους μέχρι το τέλος του 2016 προκειμένου να μειώσει τα έξοδά της

Η Νορβηγική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Statoil δήλωσε, ότι θα απολύσει έως και 1.500 άτομα από το προσωπικό, που απασχολεί, καθώς και 500 συμβούλους μέχρι το τέλος του 2016 προκειμένου να μειώσει τα έξοδά της.

Η κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία δήλωσε την Τρίτη, ότι οι απολύσεις αποτελούν συνέχεια ενός προγράμματος μείωσης του κόστους που ξεκίνησε το 2013, πολύ πριν δηλαδή, από την τρέχουσα ύφεση και την επικρατούσα κατάσταση λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Anders Opedal θεωρεί απαραίτητες τις μειώσεις προσωπικού, τόσο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Statoil, όσο και για τη διασφάλιση της αξίας της.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να αποφέρει 1.700.000.000 δολαρίων σε ετήσια εξοικονόμηση κεφαλαίων, αρχής γενομένης από το 2016.

Η υπεράκτια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας, έχει υποστεί την πίεση της μεγάλης πτώσης των τιμών του πετρελαίου, με χιλιάδες εργαζόμενους της να έχουν ήδη απολυθεί.