Γ.Σ. Πετρολίνα: Ανακοινώθηκε η Ολοκλήρωση της Ανέγερσης Δεξαμενών Αποθήκευσης στο Βασιλικό

Γ.Σ. Πετρολίνα: Ανακοινώθηκε η Ολοκλήρωση της Ανέγερσης Δεξαμενών Αποθήκευσης στο Βασιλικό
energia.gr
Πεμ, 18 Ιουνίου 2015 - 11:56
Η συνέχιση της οργανικής ανάπτυξης του δικτύου των πρατηρίων, η ολοκλήρωση της ανέγερσης των νέων δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό καθώς και η διατήρηση της μερισματικής πολιτικής, ήταν τα βασικότερα θέματα που προέκυψαν από την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Petrolina (Holdings) Public Ltd, που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στη Λάρνακα

Η συνέχιση της οργανικής ανάπτυξης του δικτύου των πρατηρίων, η ολοκλήρωση της ανέγερσης των νέων δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό καθώς και η διατήρηση της μερισματικής πολιτικής, ήταν τα βασικότερα θέματα που προέκυψαν από την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Petrolina (Holdings) Public Ltd, που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στη Λάρνακα.

Στη Συνέλευση, η Petrolina (Holdings) Public Ltd ανακοίνωσε κέρδη για το 2014, τα οποία ανέρχονται σε €5,8 εκατομμύρια πριν τη φορολογία, έναντι €9,6 εκ. το 2013, ενώ το κέρδος μετά τη φορολογία ανήλθε στα €5,2 εκ. έναντι €8,5 εκ. το προηγούμενο έτος. Με βάση τα πιο πάνω αποτελέσματα, το κέρδος ανά μετοχή υπολογίζεται στα 5,94 σεντ έναντι 9,73 σεντ το 2013. O συνολικός κύκλος εργασιών, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων σε άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών, ανήλθε στα €426,0 εκ. έναντι €445,4 εκ. το 2013.

Λαμβάνοντας υπόψη τις προοπτικές της Εταιρείας, καθώς και τη γενικότερη μερισματική πολιτική, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προχώρησε σε καταβολή πρώτου προμερίσματος ύψους 1,7 σεντ τον Οκτώβριο του 2014 και δεύτερου προμερίσματος ύψους 1,7 σεντ τον Απρίλιο του 2015, ενώ στη διάρκεια της Συνέλευσης εγκρίθηκε η πρόταση για καταβολή τελικού μερίσματος ύψους 1,7 σεντ ανά μετοχή. Έτσι, το συνολικό μέρισμα για το 2014 ανέρχεται στα 5,1 σεντ ανά μετοχή ή 15,0% επί της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, Κίκης Λευκαρίτης, στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι το έργο ανέγερσης νέων δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαιοειδών σε ιδιόκτητη γη στην περιοχή Βασιλικού έχει ήδη ολοκληρωθεί. Όπως είπε, το έργο αυτό θα αποτελέσει ορόσημο για την Εταιρεία στις επόμενες δεκαετίες. Ο κ. Λευκαρίτης ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι η Εταιρεία προχωρεί στην οργανική ανάπτυξη του δικτύου πρατηρίων της στο πρότυπο ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε θέματα ασφάλειας περιβάλλοντος, λειτουργικότητας και εμφάνισης.