Βουτιά άνω του 6% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, εν μέσω ανησυχιών για την χρηματιστηριακή αναταραχή στην Κίνα και το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την ελληνική κρίση

Βουτιά άνω του 6% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, εν μέσω ανησυχιών για την χρηματιστηριακή αναταραχή στην Κίνα και το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την ελληνική κρίση.

Χθες, η τιμή του αργού σημείωσε απώλειες της τάξεως του 8% περίπου και υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο. Σήμερα, Τρίτη, ενισχύεται κατά 44 σεντς στα 52,97 δολάρια το βαρέλι

Το Μπρεντ κατρακύλησε χαμηλότερα κατά 6%. Σήμερα, σημειώνει άνοδο 63 σεντς στα 57,17 δολάρια.

Επίσης, οι traders ανησυχούν ότι η ενδεχόμενη άρση των δυτικών κυρώσεων κατά του Ιράν, θα «πλημμυρίσει» τις αγορές με ιρανικό πετρέλαιο.

Ενδεικτικό απ' αυτή την άποψη είναι το γεγονός ότι οι προθεσμιακές τιμές έχουν σημειώσει σημαντική διόρθωση το τελευταίο διάστημα. 

Από την 1η Ιουνίου, η τιμή του Μπρεντ, στο συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου 2017, έχει υποχωρήσει κατά 6,5 δολάρια, περίπου, στα 63,40 δολάρια/βαρέλι.

Στο αμερικανικό αργό, η τιμή του συμβολαίου παράδοσης Δεκεμβρίου 2016, διολίσθησε αυτή την εβδομάδα κάτω από τα 58 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο για φέτος.