Πτωτικά για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση κινήθηκαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου μετά τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, που έδειξαν απρόσμενη άνοδο στα αποθέματα αργού και βενζίνης την προηγούμενη εβδομάδα

Πτωτικά για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση κινήθηκαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου μετά τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, που έδειξαν απρόσμενη άνοδο στα αποθέματα αργού και βενζίνης την προηγούμενη εβδομάδα.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παράδοσης Αυγούστου, υποχώρησε κατά 68 σεντς στα 51,65 δολάρια το βαρέλι, χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Απριλίου. Στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις, οι απώλειες ξεπερνούν το 13%.

Στον αντίποδα, το Μπρεντ ενισχύθηκε κατά 20 σεντς στα 57,05 δολάρια.

Η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) ανακοίνωσε αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 400.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 3 Ιουλίου, έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 1,1 εκατ. βαρέλια. 

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια στο ίδιο διάστημα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση κατά 400.000 βαρέλια.