Πάνω Από 102 Εκατ. Δολ. Μηνιαίως Χάνει το Ιράκ Από τις Παράνομες Πωλήσεις Πετρελαίου του ISIS

Πάνω Από 102 Εκατ. Δολ. Μηνιαίως Χάνει το Ιράκ Από τις Παράνομες Πωλήσεις Πετρελαίου του ISIS
energia.gr
Πεμ, 9 Ιουλίου 2015 - 09:26
Απώλειες εσόδων που ξεπερνούν τα 102 εκατ. δολ. το μήνα καταγράφει το Ιράκ από τις πωλήσεις αργού τις οποίες πραγματοποιεί το ISIS από τις περιοχές που έχει καταλάβει. Σύμφωνα με κοινοβουλευτική αναφορά που εκδόθηκε χθες, Τετάρτη, το ISIS προβαίνει σε παράνομες πωλήσεις πετρελαίου που φτάνουν τα 1,27 εκατ. βαρέλια το μήνα

Απώλειες εσόδων που ξεπερνούν τα 102 εκατ. δολ. το μήνα καταγράφει το Ιράκ από τις πωλήσεις αργού τις οποίες πραγματοποιεί το ISIS από τις περιοχές που έχει καταλάβει.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτική αναφορά που εκδόθηκε χθες, Τετάρτη, το ISIS προβαίνει σε παράνομες πωλήσεις πετρελαίου που φτάνουν τα 1,27 εκατ. βαρέλια το μήνα.

«Το ISIS σήμερα ελέγχει έξι από τις πετρελαιοπηγές της χώρας, από τα οποία παράγει 1,27 εκατ. βαρέλια πετρελαίου» το μήνα, δηλώνει ο Ιρακινός βουλευτής Ahmed Haji Rashid.

Σύμφωνα με τον Rashid, το ISIS βλάπτει τη χώρα με δύο τρόπους: «πουλώντας το πετρέλαιο στην τιμή των 30 δολ. το βαρέλι [ήτοι κάτω από τις τιμές αγοράς] και με το οποίο αγοράζει όπλα [για τη διεξαγωγή επιθέσεων]».

«Έτσι διατηρεί την ύπαρξή του , προκαλώντας διπλό κακό στη χώρα », τονίζει .

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί συγκρούσεις ανάμεσα σε ένοπλους του ISIS και τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας για τον έλεγχο του διυλιστηρίου του Μπαϊτζί, στην επαρχεία Σαλαντίν βορείως της Βαγδάτης.