Μετά από την συνάντηση της τριμερούς επιτροπής κράτους, συνδικαλιστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων, συμφωνήθηκε ότι είναι απαραίτητη η νομοθετική μεταρρύθμιση στον ενεργειακό τομέα της Βουλγαρίας

Μετά από την συνάντηση της τριμερούς επιτροπής κράτους, συνδικαλιστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων, συμφωνήθηκε ότι είναι απαραίτητη η νομοθετική μεταρρύθμιση στον ενεργειακό τομέα της Βουλγαρίας.

Όπως μεταδίδει η Βουλγαρική Ραδιοφωνία, μετά την συνάντηση, παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, θα προταθεί στην Ρυθμιστική επιτροπή ενέργειας και υδάτων (ΚΕΒΡ) να οριστεί τιμολόγιο «αλληλεγγύης προς την κοινωνία» και για τις επιχειρήσεις εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΚΕΒΡ θα αποφασίζει το αν και κατά πόσο θα πρέπει να ορίζονται οι εν λόγω τιμές, οι οποίες, στην πράξη, αφορούν στις κρατικές επιχειρήσεις «Κοζλοντούι» και «Μαρίτσα-2». Οι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας θα λαμβάνουν οικονομική κρατική ενίσχυση.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης «Ποντκρέπα», Ντιμίτερ Μανόλοφ, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την πιθανότητα τα προβλήματα του ενεργειακού τομέα να λύνονται εις βάρος των κρατικών επιχειρήσεων «Κοζλοντούι» και «Μαρίτσα-2».