Η Gazprom σχεδιάζει να επενδύσει έως και 2,5 δις δολ. για την ανάπτυξη του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου της Λευκορωσίας πριν από το 2020, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται μετά την συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και της Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο, την Τετάρτη, στην Ούφα

Η Gazprom σχεδιάζει να επενδύσει έως και 2,5 δις δολ. για την ανάπτυξη του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου της Λευκορωσίας πριν από το 2020, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται μετά την συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και της Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο, την Τετάρτη, στην Ούφα.

«Η Gazprom σχεδιάζει να επενδύσει στην ανάπτυξη του συστήματος μεταφοράς αερίου της Λευκορωσίας περί τα 2 με 2,5 δις δολ. και $ 1,1 δις δολ. για την αύξηση της χωρητικότητας των υπόγειων εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου», αναφέρουν τα συγκεκριμένα έγγραφα.

Σε γενικές γραμμές, ο όγκος των ρωσικών επενδύσεων στην οικονομία της Λευκορωσίας φτάνει τα 6,3 δις δολ., ενώ οι λευκορωσικές επενδύσεις στη ρωσική οικονομία τα 2,3 δις δολ.