Βουλγαρία: Εγκρίθηκε σε Πρώτη Ανάγνωση η Σύσταση του Ταμείου Ασφάλειας Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας

Βουλγαρία: Εγκρίθηκε σε Πρώτη Ανάγνωση η Σύσταση του Ταμείου Ασφάλειας Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας
energia.gr
Τετ, 15 Ιουλίου 2015 - 16:25
Ενέκρινε, σε πρώτη ανάγνωση, το βουλγαρικό κοινοβούλιο, σε πρώτη ανάγνωση, τις τροποποιήσεις στο ενεργειακό νομοσχέδιο, που προβλέπει τη σύσταση ενός Ταμείου Ασφάλειας Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας. Το νομοσχέδιο έλαβε, κατά τη χθεσινή ψηφοφορία, 107 θετικές ψήφους, 33 αρνητικές, ενώ υπήρξαν και 10 αποχές

Ενέκρινε, σε πρώτη ανάγνωση, το βουλγαρικό κοινοβούλιο, σε πρώτη ανάγνωση, τις τροποποιήσεις στο ενεργειακό νομοσχέδιο, που προβλέπει τη σύσταση ενός Ταμείου Ασφάλειας Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας. Το νομοσχέδιο έλαβε, κατά τη χθεσινή ψηφοφορία, 107 θετικές ψήφους, 33 αρνητικές, ενώ υπήρξαν και 10 αποχές.

Το Ταμείο Ασφάλειας Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας θα διαχειρίζεται χρήματα που προορίζονται για τον ισοσκελισμό του ελλείμματος των εξόδων του λειτουργού του εθνικού δικτύου ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας. Η αποζημίωση του ελλείμματος για την Εθνική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΝΕΚ) από τα χρήματα από το ταμείο θα πρέπει να γίνεται σε μηνιαία βάση. Ταυτόχρονα, οι παραγωγοί ενέργειας θα πρέπει να καταβάλλουν στο Ταμείο το 5% (προ ΦΠΑ) των μηνιαίων εσόδων τους από την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι προηγούμενες ρυθμίσεις όριζαν προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2015 στο πλαίσιο της οποίας η Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας και Υδάτων θα πρέπει να εκδώσει απόφαση για τον καθορισμό της καθαρής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τις οποίες θα ισχύουν προνομιακές τιμές.