Την Παρέμβαση της Κομισιόν για τις Κατηγορίες Φοροδιαφυγής που Αντιμετωπίζει στη Ρουμανία Ζητά η Lukoil

Την Παρέμβαση της Κομισιόν για τις Κατηγορίες Φοροδιαφυγής που Αντιμετωπίζει στη Ρουμανία Ζητά η Lukoil
energia.gr
Πεμ, 16 Ιουλίου 2015 - 11:25
Ο ρωσικός πετρελαϊκός όμιλος Lukoil ζήτησε τη συνδρομή της Κομισιόν για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή που απηύθυναν οι ρουμανικές εισαγγελικές αρχές στη μονάδα διύλισης που διατηρεί στη χώρα η εταιρεία. Τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο αντιπρόεδρος πετρελαϊκής διύλισης της Lukoil, Thomas Mueller, ο οποίος, μάλιστα, δήλωσε ότι πρόκειται να συναντηθεί αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες με ενεργειακούς αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο ρωσικός πετρελαϊκός όμιλος Lukoil ζήτησε τη συνδρομή της Κομισιόν για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή που απηύθυναν οι ρουμανικές εισαγγελικές αρχές στη μονάδα διύλισης που διατηρεί στη χώρα η εταιρεία. Τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο αντιπρόεδρος πετρελαϊκής διύλισης της Lukoil, Thomas Mueller, ο οποίος, μάλιστα, δήλωσε ότι πρόκειται να συναντηθεί αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες με ενεργειακούς αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Θα θέλαμε να δούμε ευρωπαϊκή παρέμβαση στην υπόθεση γιατί έχουμε ένα μικρό, σχετικά έλασσον δικαστήριο να λαμβάνει τεράστιες αποφάσεις που επηρεάζουν όχι μόνο ρουμανικά περιουσιακά στοιχεία, αλλά πλέον και ευρωπαϊκά», δήλωσε ο Mueller, όπως μεταδίδει το Reuters. «Δεν νομίζουμε ότι αυτό είναι σωστό», τόνισε, ενώ χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις κατηγορίες ενάντια στη μονάδα διύλισης της Lukoil στη Ρουμανία.

Την περασμένη εβδομάδα, Ρουμάνοι εισαγγελείς προχώρησαν σε κατάσχεση παγίων περιουσιακών στοιχείων και των αποθεμάτων που ανήκουν στην Petrotel, ρουμανική θυγατρική της Lukoil, αξίας περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κατάσχεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί στην Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο μία άλλη θυγατρική της Lukoil, συνολικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι έλαβε την σχετική επιστολή της Lukoil και ανακοίνωσε ότι διερευνά την υπόθεση.