Επενδύσεις Ύψους 32 Εκατ. Ευρώ Από την OMV Petrom σε Πετρελαϊκό Πεδίο στη Ρουμανία τον Επόμενο Ενάμιση Χρόνο

Επενδύσεις Ύψους 32 Εκατ. Ευρώ Από την OMV Petrom σε Πετρελαϊκό Πεδίο στη Ρουμανία τον Επόμενο Ενάμιση Χρόνο
energia.gr
Δευ, 20 Ιουλίου 2015 - 13:15
Ο ρουμανικός όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV Petrom ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 32 εκατ. ευρώ για την εκ νέου ανάπτυξη του πετρελαϊκού πεδίου Independenta στην πόλη Γαλάτσι της ΝΑ Ρουμανίας την περίοδο 2015-2016

Ο ρουμανικός όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV Petrom ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 32 εκατ. ευρώ για την εκ νέου ανάπτυξη του πετρελαϊκού πεδίου Independenta στην πόλη Γαλάτσι της ΝΑ Ρουμανίας την περίοδο 2015-2016. Η συνολική επένδυση που απαιτείται για την φάση 1 του πρότζεκτ της Independenta ώστε να εξορυχθούν νέα κοιτάσματα πετρελαίου υπολογίζεται σε 42 εκατ. ευρώ, 10 από τα οποία έχουν ήδη επενδυθεί κατά την περίοδο 2012-2014, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

«Απαιτούνται συνεχείς επενδύσεις στο upstream ώστε να διασφαλιστεί η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ρουμανία, δεδομένου ότι λειτουργούμε ένα χαρτοφυλάκιο πεδίων με μέσο ετήσιο ρυθμό παρακμής περί το 10%», δήλωσε ο Gabriel Selischi, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της OMV Petrom υπεύθυνος για το upstream, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ωστόσο, οι επενδύσεις εφέτος θα αντανακλούν τις δυσμενέστερες συνθήκες της αγοράς και το ασταθές περιβάλλον, πρόσθεσε.

Η Independenta αποτελεί ώριμο πετρελαϊκό πεδίο, το οποίο παράγει από το 1959, και το οποίο είναι ένα από τα πιο σημαντικά πεδία της OMV Petrom, από το οποίο το 2014 προήλθε το 7% περίπου της παραγωγής πετρελαίου της Ρουμανίας.

Στόχος της εκ νέου ανάπτυξης του πεδίου είναι η αύξηση της πετρελαιοπαραγωγής από το πεδίο της Independenta μέσω των εξορύξεων σε μη ανεπτυγμένες ως τώρα περιοχές. Το πρότζεκτ αποτελείται από 13 οριζόντια πηγάδια, ενώ προβλέπει την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των σημείων συλλογής και μέτρησης, αλλά και την κατασκευή αγωγού σύνδεσης ανάμεσά τους. Σε τέσσερα από τα 13 πηγάδια έχουν ήδη διενεργηθεί γεωτρήσεις .

Στο τέλος του 2014 το χαρτοφυλάκιο της OMV Petrom περιελάμβανε 12 πρότζεκτ επανανάπτυξης που βρίσκονταν σε φάση ανάπτυξης . Πρόκειται πεδία φυσικού αερίου και πετρελαίου είτε στην ξηρά είτε στη θάλασσα. Τα επιπλέον ανατάξιμα αποθέματα που αντιστοιχούν στα 12 πρότζεκτ υπολογίζονται σε περίπου 130 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου.

Η OMV Petrom, μέλος του ομίλου της αυστριακής OMV, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ΝΑ Ευρώπη, με συνολική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου περί τα 66 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου το 2014. Η διυλιστική δυναμικότητα του ομίλου υπολογίζεται σε 4,5 εκατ. τόνους ετησίως. Η OMV Petrom λειτουργεί σταθμό υψηλής εξοικονόμησης ενέργειας ισχύος 860 MW και αιολικό πάρκο 45 MW. Διαθέτει , τέλος , 780 πρατήρια στη Ρουμανία και τις γύρω χώρες .