Πτώση στα 56,56 δολ. περίπου σημειώνει η τιμή του πετρελαίου Brent, κυρίως λόγω ανόδου του δολαρίου και παρά την επίμονα ισχυρή ζήτηση στην Κίνα. Επίσης, στις 30 Ιουλίου, ο γραμματέας του OPEC θα συναντηθεί με το Ρώσο Υπουργό Ενέργειας Alexander Novak για να συζητήσουν για τις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ας σημειωθεί ότι τόσο ο OPEC όσο και η Μόσχα βλέπουν θετικά μία αύξηση των τιμών πετρελαίου

Πτώση στα 56,56 δολ. περίπου σημειώνει η τιμή του πετρελαίου Brent, κυρίως λόγω ανόδου του δολαρίου και παρά την επίμονα ισχυρή ζήτηση στην Κίνα. Επίσης, στις 30 Ιουλίου, ο γραμματέας του OPEC θα συναντηθεί με το Ρώσο Υπουργό Ενέργειας Alexander Novak για να συζητήσουν για τις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ας σημειωθεί ότι τόσο ο OPEC όσο και η Μόσχα βλέπουν θετικά μία αύξηση των τιμών πετρελαίου.

Αναφορικά με την σημερινή εικόνα της αγοράς πετρελαίου, στο ΝΥΜΕΧ της Νέας Υόρκης, το προθεσμιακό συμβόλαιο του WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχωρεί 1,21% στα 50,25 δολάρια το βαρέλι ήτοι 0,61 δολάρια χαμηλότερα από χτες και το συμβόλαιο του Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου στο χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου χάνει 0,44 δολάρια ή 0,77% στα 56,59 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια. Σήμερα αναμένονται τα επίσημα στοιχεία του ΕΙΑ με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για μείωση κατά 1,6 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Εντωμεταξύ, η ζήτηση για πετρέλαιο από την Κίνα δε δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης, καθώς η ζήτηση για πετρέλαιο τον Ιούνιο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αυξήθηκε κατά 6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι και 2% σε σχέση με ένα μήνα πριν. Επιπλέον και οι εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας στην Κίνα παρουσίασαν αύξηση 80% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο, στα 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2013.

Ας σημειωθεί, πάντως ότι έγκυροι αναλυτές δεν αναμένουν η συνάντηση του Ρώσου Υπουργού Ενέργειας με τον Γραμματέα του OPEC να καταλήξει σε κάποια σημαντική αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική.