Σε θετικό έδαφος έκλεισε την Τετάρτη το πετρέλαιο, σημειώνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο εντός του Ιουλίου, μετά την απροσδόκητα μεγάλη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα

Σε θετικό έδαφος έκλεισε την Τετάρτη το πετρέλαιο, σημειώνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο εντός του Ιουλίου, μετά την απροσδόκητα μεγάλη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 81 σεντς ή 1,7% στα 48,79 δολάρια το βαρέλι. Η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος αυτόν τον μήνα σημειώθηκε στις 9 Ιουλίου (+2,2%).

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η EIA (Energy Information Administration), τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 4,2 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν, κατά μέσο όρο, πτώση της τάξης των 184.000 βαρελιών.

Ωστόσο, τα αποθέματα αργού διαμορφώνονται στα 459,68 εκατ. βαρέλια μέχρι στιγμής φέτος, επίπεδο που είναι κατά 20% υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι και κατά μόλις 31 εκατ. βαρέλια χαμηλότερο από τα υψηλά του Απριλίου.