Οι τιμές του πετρελαίου πιθανόν να ανακάμψουν από το χαμηλό εξαμήνου για να κλείσουν τη χρονιά σε υψηλότερα επίπεδα και να ενισχυθούν περαιτέρω το 2016, χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση από τις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με τη τελευταία μηνιαία δημοσκόπηση του Reuters που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή
Οι τιμές του πετρελαίου πιθανόν να ανακάμψουν από το χαμηλό εξαμήνου για να κλείσουν τη χρονιά σε υψηλότερα επίπεδα και να ενισχυθούν περαιτέρω το 2016, χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση από τις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με τη τελευταία μηνιαία δημοσκόπηση του Reuters που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Ωστόσο, βάσει της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 30 αναλυτές, η πλεονάζουσα προσφορά πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο και το ισχυρό δολάριο αναμένεται να περιορίσουν την αύξηση των τιμών και να διατηρήσουν το κόστος καυσίμων αρκετά χαμηλότερα από τον πρόσφατο μέσο όρο για τα επόμενα δύο χρόνια.

Για την τιμή του Μπρεντ, οι αναλυτές εκτιμούν, κατά μέσο όρο, ότι θα διαμορφωθεί στα 60,60 δολάρια το βαρέλι το 2015 και στα 69 δολάρια το 2016. 

Το αμερικανικό αργό προβλέπεται να διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 54,90 δολάρια το βαρέλι το 2015 και στα 63,80 την επόμενη χρονιά, από τα 53 δολάρια που είναι κατά μέσο όρο από την αρχή της χρονιάς.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά μετά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και βενζίνης την περασμένη εβδομάδα, εξέλιξη που αντανακλά τη μείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ.