Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream έχουν «παγώσει», καθώς η Μόσχα δεν έχει υπογράψει μια συμφωνία για έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου, ανέφεραν στο Reuters Τούρκοι αξιωματούχοι

Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream έχουν «παγώσει», καθώς η Μόσχα δεν έχει υπογράψει μια συμφωνία για έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου, ανέφεραν στο Reuters Τούρκοι αξιωματούχοι.

Η Τουρκία έχει εξασφαλίσει μια έκπτωση της τάξεως του 10,25% στην τιμή του αερίου για τα 28-30 δισ. κυβικά μέτρα που αγοράζει από τη Ρωσία, είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ωστόσο οι τελικές υπογραφές στη συμφωνία δεν έχουν μπει ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, είχε δηλώσει ότι η κατασκευή του αγωγού είναι πιθανό να αναβληθεί, στην περίπτωση που καθυστερήσει η διαδικασία υπογραφής της διακυβερνητικής συμφωνίας.

Πηγή στο ρωσικό υπουργείο Ενέργειας είχε πει ότι η Ρωσία έχει στείλει στην Άγκυρα σχέδιο διακυβερνητικής συμφωνίας για την πρώτη γραμμή του αγωγού Turkish Stream.