Την πρόθεσή της να επεκτείνει τη συνεργασία της με τον κρατικό ρωσικό κολοσσό φυσικού αερίου Gazprom στον αγωγό Nord Stream 2 ανακοίνωσε η ολλανδοβρετανική πετρελαϊκή Royal Dutch Shell. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, o διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden, δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι οι δύο εταιρείες διαπραγματεύονται τις λεπτομέρειες της κοινοπραξίας,

Την πρόθεσή της να επεκτείνει τη συνεργασία της με τον κρατικό ρωσικό κολοσσό φυσικού αερίου Gazprom στον αγωγό Nord Stream 2 ανακοίνωσε η ολλανδοβρετανική πετρελαϊκή Royal Dutch Shell.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, o διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden, δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι οι δύο εταιρείες διαπραγματεύονται τις λεπτομέρειες της κοινοπραξίας, ενώ, παράλληλα, ο Beurden τόνισε ότι η Shell θεωρεί τη στρατηγική της σχέση με την Gazprom ως ένα θετικό βήμα προς την υλοποίηση του εν λόγω πρότζεκτ.

Το πρότζεκτ της κατασκευής του Nord Stream-2 εξαγγέλθηκε στις 18 Ιουνίου όταν η Gazprom, η γερμανική E. ON, η Shell και η αυστριακή OMV υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας. Σύμφωνα με το πρότζεκτ, θα κατασκευαστούν άλλοι δύο αγωγοί στο πλαίσιο του υπάρχοντος συστήματος σωληνώσεων του Nord Stream με στόχο να αυξηθεί η χωρητικότητά του.

Οι πρώτοι δύο αγωγοί του Nord Stream λειτουργούν από το 2011 και το 2012 αντίστοιχα, με συνολική δυναμικότητα φυσικού αερίου 55 bcm ετησίως.

Ο αγωγός, μήκους 1.224 χλμ, ξεκινά από το Βύμποργκ της Ρωσίας και, μέσω της Βαλτικής, καταλήγει στο Γκράιφσβαλντ της Γερμανίας.