Έκρηξη στον Αγωγό που Μεταφέρει Πετρέλαιο Από το Ιρακινό Κουρδιστάν στην Τουρκία

Έκρηξη στον Αγωγό που Μεταφέρει Πετρέλαιο Από το Ιρακινό Κουρδιστάν στην Τουρκία
energia.gr
Παρ, 31 Ιουλίου 2015 - 11:34
Έκρηξη σημειώθηκε προχθές, Τετάρτη, στον αγωγός που μεταφέρει πετρέλαιο από το ιρακινό Κουρδιστάν στις τουρκικές ακτές της Μεσογείου, με τις αρχές της Τουρκίας να κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα

Έκρηξη σημειώθηκε προχθές, Τετάρτη, στον αγωγός που μεταφέρει πετρέλαιο από το ιρακινό Κουρδιστάν στις τουρκικές ακτές της Μεσογείου, με τις αρχές της Τουρκίας να κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα.

Ας σημειωθεί πως η έκρηξη έρχεται μετά από τις σφοδρότατες επιθέσεις που έχει εξαπολύσει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Τουρκία απέναντι σε στόχους του PKK αλλά και του ISIS.

Πηγές προσκείμενες στο τουρκικό υπουργείο ενέργειας αναφέρουν πως η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή του Cizre, 18 χιλιόμετρα από τα σύνορα της χώρας με το Ιράκ. Η χωρητικότητα του συγκεκριμένου αγωγού σε πλήρη λειτουργία αγγίζει τα 600.000 βαρέλια αργού την ημέρα, αλλά τη στιγμή της έκρηξης υπήρχε μικρή ροή καυσίμου.

Η εταιρεία διαχείρισης του αγωγού δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια ανακοίνωση αναφορικά με το πότε θα είναι πάλι λειτουργικό το σύστημα στην περιοχή.