Ανέκαμψαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις της Δευτέρας που οδήγησαν τις τιμές σε χαμηλά πολλών μηνών

Ανέκαμψαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις της Δευτέρας που οδήγησαν τις τιμές σε χαμηλά πολλών μηνών.

Το συμβόλαιο του αργού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 57 σεντς ή 1,3% στα 45,74 δολάρια το βαρέλι. Τη Δευτέρα είχε υποχωρήσει κατά 4,1% στα 45,17 δολάρια/βαρέλι, χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Μαρτίου.

Το Μπρεντ σημείωσε άνοδο 1% στα 49,99 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Τη Δευτέρα είχε σημειώσει απώλειες 5,2% υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 50 δολαρίων για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο.

Οι ανησυχίες ωστόσο για τα επίπεδα της προσφοράς στην αγορά αναμένεται να συνεχίσουν να επιβαρύνουν την αγορά, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στα κυβερνητικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Αναλυτές σε δημοσκόπηση της Platts, προέβλεψαν ότι τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου.