Βουλγαρία: Ανησυχία για Κύμα Πτωχεύσεων σε Εταιρείες Παραγωγής Ρεύματος με Φωτοβολταϊκά

Βουλγαρία: Ανησυχία για Κύμα Πτωχεύσεων σε Εταιρείες Παραγωγής Ρεύματος με Φωτοβολταϊκά
energia.gr
Τετ, 5 Αυγούστου 2015 - 09:47
Περίπου 400 μικρές επιχειρήσεις παραγωγής ρεύματος με φωτοβολταϊκά συστήματα τα οποία κατασκευάστηκαν με δάνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απειλούνται με πτώχευση, λόγω των αλλαγών του Νόμου Ενέργειας οι οποίες ψηφίστηκαν στα τέλη Ιουλίου στη Βουλή της χώρας
Περίπου 400 μικρές επιχειρήσεις παραγωγής ρεύματος με φωτοβολταϊκά συστήματα τα οποία κατασκευάστηκαν με δάνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απειλούνται με πτώχευση, λόγω των αλλαγών του Νόμου Ενέργειας οι οποίες ψηφίστηκαν στα τέλη Ιουλίου στη Βουλή της χώρας. 

Αντιπρόσωποι του κλάδου δήλωσαν, ότι με τις αλλαγές αυτές μειώνεται, κατά 80% περίπου, η τιμή αγοράς του παραγόμενου από τις επιχειρήσεις τους ηλεκτρικού ρεύματος. 

Από τον Αύγουστο η τιμή του μεγαβάτ θα μειωθεί από 290 σε 66 ευρώ, γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε πτώχευση, καθώς δεν θα μπορούν να καλύψουν τα έξοδα τους και να πληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει από τράπεζες. 

Η Ένωση Φωτοβολταϊκών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι, σε περίπτωση που δεν αποσυρθούν οι μεταρρυθμίσεις, θα ζητήσει την βοήθεια των ευρωπαϊκών θεσμών.