Σε Πτωτική Τροχιά οι Τιμές του Πετρελαίου Παρά τη Μεγάλη Μείωση των Αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Σε Πτωτική Τροχιά οι Τιμές του Πετρελαίου Παρά τη Μεγάλη Μείωση των Αποθεμάτων στις ΗΠΑ
energia.gr
Πεμ, 6 Αυγούστου 2015 - 08:24
Πρόσκαιρη ήταν η στήριξη που προσέφεραν στις τιμές τα στοιχεία για την υψηλότερη από τις προβλέψεις πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς δεν κατάφεραν να περιορίσουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την υπερπροσφορά πετρελαίου στις αγορές

Πρόσκαιρη ήταν η στήριξη που προσέφεραν στις τιμές τα στοιχεία για την υψηλότερη από τις προβλέψεις πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς δεν κατάφεραν να περιορίσουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την υπερπροσφορά πετρελαίου στις αγορές.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού (WTI) υποχώρησε κατά 59 σεντς ή 1,4% στα 45,15 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 18 Μαρτίου.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΙΑ το πετρέλαιο αναρριχήθηκε στα 46,70 δολάρια για να υποχωρήσει στη συνέχεια έως και στα 44,88 δολάρια, διασπώντας προσωρινά το φράγμα των 45 δολαρίων το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,4 εκατομμύρια, στα 455,3 εκατ. βαρέλια την εξεταζόμενη περίοδο, καταγράφοντας τη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απροσδόκητα μεγάλης πτώσης.

Οι αναλυτές προέβλεπαν, κατά μέσο όρο, ότι η μείωση δεν θα ξεπεράσει το 1,5 εκατ. βαρέλια.