Σε επενδύσεις ύψους 1 δις δολ. θα προχωρήσει η ΒΡ για να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Σκωτίας. Όπως ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, η βρετανική πετρελαϊκή, η επένδυση στο Eastern Trough Area Project (ETAP) θα διασφαλίσει το μέλλον της παραγωγής της στην περιοχή μέχρι το 2030 και ακόμη περισσότερο

Σε επενδύσεις ύψους 1 δις δολ. θα προχωρήσει η ΒΡ για να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Σκωτίας. Όπως ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, η βρετανική πετρελαϊκή, η επένδυση στο Eastern Trough Area Project (ETAP) θα διασφαλίσει το μέλλον της παραγωγής της στην περιοχή μέχρι το 2030 και ακόμη περισσότερο.

Το ETAP αποτελεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης εννέα διαφορετικών πετρελαϊκών πεδίων στη Βόρεια Θάλασσα, έξι από τα οποία λειτουργεί η ΒΡ και τρία η Royal Dutch Shell. Η παραγωγή τους, που ξεκίνησε το 1998, υπολογίζεται, σύμφωνα με το site της ΒΡ, σε 120.000 βαρέλια ημερησίως.

Οι έρευνες πετρελαίου στην Βόρεια Θάλασσα δεν θεωρούνται τα τελευταία χρόνια ελκυστικές για τους επενδυτές λόγω υψηλού λειτουργικού κόστους και φορολογικού καθεστώτος, αλλά και της μειούμενης παραγωγής της περιοχής, η οποία μειώνεται από τα τέλη της δεκαετίας του ’90.