Ενέκρινε το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Ηνωμένου Βασιλείου την κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου εγκατεστημένης ισχύος 2,4 GW ικανού να ηλεκτροδοτήσει 1,8 εκατ. νοικοκυριά

Ενέκρινε το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Ηνωμένου Βασιλείου την κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου εγκατεστημένης ισχύος 2,4 GW ικανού να ηλεκτροδοτήσει 1,8 εκατ. νοικοκυριά.

Το πρότζεκτ, με την ονομασία Dogger Bank Teesside A και B, αναμένεται να αναπτυχθεί στις βορειοανατολικές ακτές της Βρετανίας, στα ανοικτά της Αγγλίας, και θα αποτελείται από 400 συνολικά ανεμογεννήτριες. Το πάρκο θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής ισχύος ίσης με 8 τεραβαττώρες ετησίως. Η λειτουργία του καθενός (Α και Β) τμήματος του πάρκου εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη μείωση εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου κατά περί 2 εκατ. τόνους την ημέρα.

Για την κατασκευή του η σκοτσέζικη εταιρεία SSE, η γερμανική RWE και οι νορβηγικές Statkraft και Statoil έχουν συστήσει την κοινοπραξία, Forewind. Οι εργασίες κατασκευής και λειτουργίας αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2015.