Moody's: Αναθεώρησε Προς τα Κάτω τις Προβλέψεις για τις Τιμές του Πετρελαίου το 2015

Moodys: Αναθεώρησε Προς τα Κάτω τις Προβλέψεις για τις Τιμές του Πετρελαίου το 2015
energia.gr
Τρι, 11 Αυγούστου 2015 - 09:20
Προς τα κάτω αναθεώρησε η Moody's Investors Service τις προβλέψεις της για την πορεία των τιμών του πετρελαίου το 2015, καθώς η ζήτηση είναι στάσιμη, ενώ η παγκόσμια παραγωγή συνεχίζει να αυξάνεται

Προς τα κάτω αναθεώρησε η Moody's Investors Service τις προβλέψεις της για την πορεία των τιμών του πετρελαίου το 2015,  καθώς η ζήτηση είναι στάσιμη, ενώ η παγκόσμια παραγωγή συνεχίζει να αυξάνεται.

Για το Μπρεντ η νέα πρόβλεψη είναι 55 δολάρια το βαρέλι, από 60 προηγουμένως. Για το αμερικανικό αργό (WTI), τα 50 δολάρια, από 55 προηγουμένως. 

«Περιμένουμε ότι οι τιμές θα αυξηθούν σταδιακά το 2016, αλλά όχι αρκετά ώστε να έχουν τον ίδιο ρυθμό με την επέκταση της παραγωγής» είπε το στέλεχος της Moody's Στιβ Γουντ.

«Επιπλέον», προσέθεσε, «υπάρχει ο κίνδυνος ότι η πρόσφατη συμφωνία μετά της διεθνούς κοινότητας και του Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των εξαγωγών της χώρας, η οποία θα βαρύνει περαιτέρω στις τιμές».

Για το δεύτερο φετινό εξάμηνο, η Moody's προβλέπει ότι η τιμή του Μπρεντ θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 52 δολάρια και του WTI στα 47.

Για το 2016, προβλέπει άνοδο στα 57 και 52 δολάρια/βαρέλι αντίστοιχα.

Μακροπρόθεσμα, εκτιμά ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν στα 75 και τα 70 δολάρια αντίστοιχα, αλλά επισημαίνει ότι αυτό θα γίνει προς το τέλος της δεκαετίας.