Στα 11,4 δισ. ευρώ εκτιμάται το κόστος κατασκευής του δικτύου αγωγών ρωσικού φυσικού αερίου Turkish Stream, σύμφωνα με την Gazprom
Στα 11,4 δισ. ευρώ εκτιμάται το κόστος κατασκευής του δικτύου αγωγών ρωσικού φυσικού αερίου Turkish Stream, σύμφωνα με την Gazprom. 

Όπως δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης της εταιρείας, Αλεξέι Σερεμπριάκοφ, το κόστος κατασκευής για τον πρώτο από τους τέσσερις βραχίονες του Turkish Stream αναμένεται να φτάσει τα 4,3 δισ. ευρώ.

«Το συνολικό κόστος του Turkish Syream εκτιμάται σήμερα σε 11.4 δισ. ευρώ, χωρίς τους φόρους. Το κόστος της πρώτης διακλάδωσης του αγωγού θα είναι περίπου 4,3 δισ. ευρώ, επίσης χωρίς τους φόρους» είπε σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές.

Πηγή στο ρωσικό υπουργείο Ενέργειας έχει πει στους ότι τον Ιούλιο η Ρωσία έστειλε σχέδιο διακυβερνητικής συμφωνίας στην Άγκυρα για την πρώτη γραμμή του αγωγού.

Ο Turkish Stream θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 63 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως και θα ξεκινά από τη Ρωσία προς την Τουρκία με υποθαλάσσιο δίκτυο αγωγών κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα, για να καταλήξει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, απ' όπου θα επεκταθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.