Ισχυρές Πιέσεις στις Τιμές του Πετρελαίου - Προβλέψεις για Πτώση στα 30 Δολάρια το Βαρέλι

Ισχυρές Πιέσεις στις Τιμές του Πετρελαίου - Προβλέψεις για Πτώση στα 30 Δολάρια το Βαρέλι
energia.gr
Τρι, 18 Αυγούστου 2015 - 08:42
Σε νέο χαμηλό έξι ετών υποχώρησε τη Δευτέρα η τιμή του αμερικανικού αργού, καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες ότι οι συνθήκες υπερπροσφοράς στην αγορά θα επιμείνουν και τους επόμενους μήνες. Κάτω από τα 49 δολάρια το Μπρεντ, πτώση των τιμών έως τα 30 δολάρια/βαρέλι προβλέπουν ορισμένοι αναλυτές

Σε νέο χαμηλό έξι ετών υποχώρησε τη Δευτέρα η τιμή του αμερικανικού αργού, καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες ότι οι συνθήκες υπερπροσφοράς στην αγορά θα επιμείνουν και τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, σημείωσε πτώση 63 σεντς ή 1,5% στα 41,87 δολάρια το βαρέλι, χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Μαρτίου του 2009.

Το Μπρεντ υποχώρησε κατά 45 σεντς ή 0,9% στα 48,74 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του WTI καταγράφει απώλειες 11% από την αρχή του μήνα, εν μέσω ανησυχιών για την κρίση υπερπροσφοράς και τη συνακόλουθη καθοδική πίεση στις τιμές, καθώς οι Αμερικανοί παραγωγοί και οι χώρες του ΟΠΕΚ διατηρούν σε αυξημένα επίπεδα την παραγωγή τους.

Οι ανησυχίες εντείνονται καθώς η οικονομία της Κίνας, η δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια πετρελαίου σε παγκόσμια κλίμακα, ενδέχεται να αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό χαμηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Την ίδια ώρα, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι το πετρέλαιο ίσως κατρακυλήσει έως τα 30 δολάρια τους επόμενους μήνες.

Ο αναλυτής John Kilduff της Again Capital δήλωσε στο CNBC ότι αναμένει να δει το αμερικανικό αργό να υποχωρεί ως και τα 30 δολάρια μέχρι τον Οκτώβριο.