Πτώση για οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες σημειώνει το αμερικανικό αργό (WTI) και για επτά στις τελευταίες οκτώ το Μπρεντ, φαινόμενο που είχε να συμβεί στην αγορά πετρελαίου από το 1986

Πτώση για οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες σημειώνει το αμερικανικό αργό (WTI) και για επτά στις τελευταίες οκτώ το Μπρεντ, φαινόμενο που είχε να συμβεί στην αγορά πετρελαίου από το 1986.

Στα τέλη του 1985, οι τιμές του πετρελαίου είχαν κατρακυλήσει στα 10 δολάρια από περίπου 30 δολάρια μέσα σε περίοδο πέντε μηνών, καθώς ο ΟΠΕΚ είχε αυξήσει την παραγωγή του, μετά τις αντίστοιχες κινήσεις στις οποίες είχαν προχωρήσει οι χώρες εκτός ΟΠΕΚ.

Σήμερα, Παρασκευή, οι τιμές σημειώνουν εκ νέου απώλειες, με αφορμή την υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών και τα στοιχεία που έδειξαν απότομη πτώση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα. 

Η τιμή του αργού (WTI), στο συμβόλαιο Οκτωβρίου, διολισθαίνει χαμηλότερα στα 40,73 δολάρια το βαρέλι (-59 σεντς). Το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου, που έληξε χθες, είχε ενισχυθεί την Πέμπτη κατά 34 σεντς. Στην ίδια συνεδρίαση είχε υποχωρήσει έως τα 40,21 δολάρια το βαρέλι, χαμηλότερο επίπεδο των 6,5 τελευταίων ετών.

Το Μπρεντ διαπραγματεύεται στα 46,06 δολάρια/βαρέλι (-56 σεντς). Χθες, έκλεισε χαμηλότερα κατά 54 σεντς.