Η Ονομασία Saab Δεν Μπορεί να Χρησιμοποιηθεί Πλέον για την Παραγωγή Ιδιωτικών Αυτοκινήτων

Η Ονομασία Saab Δεν Μπορεί να Χρησιμοποιηθεί Πλέον για την Παραγωγή Ιδιωτικών Αυτοκινήτων
energia.gr
Σαβ, 22 Αυγούστου 2015 - 13:34
Η εμπλοκή της Saab στην παραγωγή στρατιωτικών οχημάτων δεν επιτρέπει στην National Electric Vehicle Sweden AB (Nevs), τον νέο ιδιοκτήτη της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, να χρησιμοποιεί το διεθνώς καθιερωμένο όνομά της για την κατασκευή ιδιωτικών αυτοκινήτων, όπως μετέδωσε την περασμένη Πέμπτη το σουηδικό ραδιόφωνο

Η εμπλοκή της Saab στην παραγωγή στρατιωτικών οχημάτων δεν επιτρέπει στην National Electric Vehicle Sweden AB ( Nevs), τον νέο ιδιοκτήτη της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, να χρησιμοποιεί το διεθνώς καθιερωμένο όνομά της για την κατασκευή ιδιωτικών αυτοκινήτων, όπως μετέδωσε την περασμένη Πέμπτη το σουηδικό ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με τον Sebastian Carlsson της Saab AB, οι δύο εταιρείες δεν βρίσκονται σε συνομιλίες για την παράταση της εμπορικής χρήσης του ονόματος της Saab από τη Nevs. Το πρώτο όνομα με τη φίρμα Saab κατασκευάστηκε το 1949.

Η Nevs εξαγόρασε τη Saab το 2013, ενώ η σουηδική αυτοβιομηχανία είχε χρεοκοπήσει από το 2011. Όταν η Nevs ανακοίνωσε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εταιρείας, η στρατιωτική βιομηχανία Saab AB ή Saab Group, πρώην μητρική της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας ανακάλεσε το δικαίωμα χρήσης της ονομασίας για τον κλάδο των ιδιωτικών οχημάτων. Έως πολύ πρόσφατα διεξάγονταν εντατικές συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές για το θέμα.

Η προηγούμενη ιδιοκτήτρια, η αμερικανική General Motors, είχε αποτρέψει την εξαγορά της εταιρείας από την κινεζική Youngman and Pang Da.

Αν και η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε εκ νέου την παραγωγή αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο του 2013, σταμάτησε ξανά τη δραστηριότητά της το καλοκαίρι του επόμενου έτους, καθώς απέτυχε να εκπληρώσει τον στόχο για κατασκευή 60.000 οχημάτων το 2014, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο, η Nevs ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την παραγωγή αυτοκινήτων στις εγκαταστάσεις της στην πόλη Trollhattan στη νοτιοδυτική Σουηδία με τη συνδρομή της κινεζικής Dongfeng.