Την προκαταβολή των τελών διέλευσης για τις ποσότητες φυσικού αερίου που προορίζονται για τις αγορές της Ευρώπης απαιτεί από την ρωσική Gazprom η κρατική ουκρανική εταιρεία Naftogaz, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας της Ρωσίας

Την προκαταβολή των τελών διέλευσης για τις ποσότητες φυσικού αερίου που προορίζονται για τις αγορές της Ευρώπης απαιτεί από την ρωσική Gazprom η κρατική ουκρανική εταιρεία Naftogaz, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας της Ρωσίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, το ζήτημα ετέθη κατά τη διάρκεια διμερούς συνάντησης των επικεφαλής των δύο εταιρειών στις 21 Αυγούστου στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ.

«Η Naftogaz πρότεινε στη Gazprom να προβεί σε εκ των προτέρων πληρωμή προς την ουκρανική εταιρεία για τις μελλοντικές καταβολές των τελών διέλευσης προς την Ευρώπη», όπως αναφέρει το δημοσίευμα. «Η Naftogaz είναι πρόθυμη να δώσει στη συνέχεια τα χρήματα αυτά για την αγορά ρωσικού αερίου το οποίο θα αποθηκευθεί σε υπόγειες εγκαταστάσεις», προσθέτει η Kommersant.