Αποζημίωση 2 Εκατ. Ευρώ για Δικαστικά Έξοδα θα Καταβάλει στην E.On το Ρουμανικό Δημόσιο

Αποζημίωση 2 Εκατ. Ευρώ για Δικαστικά Έξοδα θα Καταβάλει στην  E.On το Ρουμανικό Δημόσιο
energia.gr
Δευ, 24 Αυγούστου 2015 - 16:23
Το ρουμανικό Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 2 εκατ. ευρώ στον γερμανικό ενεργειακό όμιλο E.On , για τα δικαστικά έξοδα της διαμάχης για την οποία η Ρουμανία προσέφυγε ενάντια στην εταιρεία σε διαιτητικό δικαστήριο στο Παρίσι

Το ρουμανικό Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 2 εκατ. ευρώ στον γερμανικό ενεργειακό όμιλο E. On , για τα δικαστικά έξοδα της διαμάχης για την οποία η Ρουμανία προσέφυγε ενάντια στην εταιρεία σε διαιτητικό δικαστήριο στο Παρίσι.

Το ρουμανικό κράτος είχε προσφύγει κατά της E. On με το αιτιολογικό ότι δεν πραγματοποίησε τις επενδύσεις που είχε υποσχεθεί στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της πρώην Electrica Moldova, εταιρείας διανομής ηλεκτρισμού. Αν και ζήτησε από τον γερμανικό όμιλο να καταβάλει 33 εκατ. ευρώ, το διαιτητικό δικαστήριο των Παρισίων απέρριψε την απαίτηση της Ρουμανίας με το αιτιολογικό ότι η προσφυγή του ρουμανικού Δημοσίου ήταν εκπρόθεσμη.

Η Ρουμανία βρίσκεται αντιμέτωπη στα δικαστήρια και με άλλες διεθνείς εταιρείες που έχουν αποκτήσει εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Το ρουμανικό Δημόσιο έχει ήδη προσφύγει στα δικαστήρια ενάντια στην ιταλική ενεργειακή εταιρεία Enel, απαιτώντας αποζημιώσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ, με το αιτιολογικό ότι η τελευταία δε σεβάστηκε τους όρους της ιδιωτικοποίησης της Electrica Muntenia Sud.