Στο Χαμηλότερο Επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009 «Βουλιάζουν» οι Τιμές του Πετρελαίου

Στο Χαμηλότερο Επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009 «Βουλιάζουν» οι Τιμές του Πετρελαίου
energia.gr
Δευ, 24 Αυγούστου 2015 - 18:04
Στο χαμηλότερο επίπεδο των 6,5 τελευταίων ετών κατρακύλησαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς εντείνεται το ξεπούλημα των μετοχών και των εμπορευμάτων στις διεθνείς αγορές, με αρνητικό πρωταγωνιστή την Κίνα
Στο χαμηλότερο επίπεδο των 6,5 τελευταίων ετών κατρακύλησαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς εντείνεται το ξεπούλημα των μετοχών και των εμπορευμάτων στις διεθνείς αγορές, με αρνητικό πρωταγωνιστή την Κίνα.

Το κινεζικό χρηματιστήριο σημείωσε σήμερα τις υψηλότερες απώλειες από την κρίση του 2008 (9% περίπου), ενώ πολύ μεγάλες απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Γουόλ Στριτ.

Οι επενδυτές προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις, εν μέσω φόβων για ραγδαία επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά και τη ζήτηση για τον μαύρο χρυσό.

Το Μπρεντ διολίσθησε έως τα 42,51 δολάρια το βαρέλι ή 6,5% χαμηλότερα σε σύγκριση με την περασμένη Παρασκευή. Αργότερα, ανέκαμψε λίγο πάνω από τα 43 δολάρια.

Το αμερικανικό αργό έκανε «βουτιά» 6,7% στα 37,75 δολάρια/βαρέλι, για να ανακάμψει στη συνέχεια λίγο πάνω από τα 38,50 δολάρια.

Από την αρχή του μήνα, το Μπρεντ σημειώνει απώλειες της τάξεως του 16% και το αμερικανικό αργό κατά 17%.