Απαραίτητη θεωρεί την αναμόρφωση της Gazprom η Rosneft, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας. Όπως δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου της Rosneft, Mikhail Leontyev, η αναμόρφωση του ρωσικού κρατικού κολοσσού φυσικού αερίου είναι αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου για όλες τις εταιρείες του κλάδου

Απαραίτητη θεωρεί την αναμόρφωση της Gazprom η Rosneft, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας. Όπως δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου της Rosneft, Mikhail Leontyev, η αναμόρφωση του ρωσικού κρατικού κολοσσού φυσικού αερίου είναι αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου για όλες τις εταιρείες του κλάδου.

Αν και, όπως δήλωσε ο Leontyev, η Rosneft δεν αμφισβητεί πως η Gazprom παρέχει ισότιμη πρόσβαση σε άλλες εταιρείες, επισήμανε, ωστόσο, ότι η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου «αντιμετωπίζει το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου ως πλεονέκτημά της, αλλά εμείς το βλέπουμε ως μονοπώλιο».

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι άδικο», πρόσθεσε.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, η Rosneft αναζητά πρόσβαση στο σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Σαχαλίνης καθώς και σε αυτό του αγωγού Power of Siberia, που προορίζεται να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από τη Σιβηρία στις χώρες της Άπω Ανατολής.