Βουλγαρία: Συμφωνία της ΝΕΚ με Αμερικανική Εταιρεία για την Τιμή του Ρεύματος Από Θερμοηλεκτρικό Σταθμό

Βουλγαρία: Συμφωνία της ΝΕΚ με Αμερικανική Εταιρεία για την Τιμή του Ρεύματος Από Θερμοηλεκτρικό Σταθμό
energia.gr
Πεμ, 27 Αυγούστου 2015 - 12:02
Ο ιδιοκτησίας ΗΠΑ θερμοηλεκτρικός σταθμός AES 3C Maritza East I και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας (ΝΕΚ) έχουν ολοκληρώσει τη συμφωνία για την τροποποίηση της μακροχρόνιας σύμβασης για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τον θερμοηλεκτρικό σταθμό

Ο ιδιοκτησίας ΗΠΑ θερμοηλεκτρικός σταθμός AES 3C Maritza East I και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας (ΝΕΚ) έχουν ολοκληρώσει τη συμφωνία για την τροποποίηση της μακροχρόνιας σύμβασης για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τον θερμοηλεκτρικό σταθμό.

Η συμφωνία αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης από τον Απρίλιο και αφορά την τιμή της χωρητικότητας της μονάδας AES 3C Maritza East I, σύμφωνα με δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης της υπό αμερικανικής ιδιοκτησίας θερμοηλεκτρικής μονάδας. 

Μόλις η συμφωνία τεθεί σε ισχύ, η τιμή χωρητικότητας θα μειωθεί κατά 14%, επιτρέποντας έτσι την Δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας να εξοικονομήσει περίπου 50 εκατ. Λέβα (25 εκατ. ευρώ) τον χρόνο, ή συνολικά 550 εκατ. Λέβα μέχρι το 2026, όταν λήξει η σύμβαση με τον θερμοηλεκτρικό σταθμό.