Αύξηση πέρα του 10% σημείωσαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση θετικών στοιχείων για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ τα οποία ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη μεγαλύτερη οικονομία και στο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο

Αύξηση πέρα του 10% σημείωσαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση θετικών στοιχείων για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ τα οποία ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη μεγαλύτερη οικονομία και στο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

 

Το αμερικανικό αργό (WTI) παράδοσης Οκτωβρίου αυξήθηκε $3,96, στα $42,56 το βαρέλι. Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ, παράδοσης Οκτωβρίου, ενισχύθηκε στην αγορά του Λονδίνου κατά $4,42, στα $47,56 το βαρέλι.

 

Τόσο το WTI όσο και το Μπρεντ έκλεισαν ενισχυμένα κατά 10,3% από το κλείσιμο της Τετάρτης.

 

Οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου βρίσκονταν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6,5 ετών κατά την τρέχουσα εβδομάδα, με το WTI να κλείνει κάτω από τα $40 τη Δευτέρα, για πρώτη φορά από το 2009 και να παραμένει εκεί μέχρι την Τετάρτη.

 

Το ράλι που κατέγραψαν χθες οι τιμές του πετρελαίου ακολούθησε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,7% το δεύτερο τρίμηνο, ποσοστό πολύ πιο πάνω από την αρχική εκτίμηση για ανάπτυξη 2,3%.