Αμοιβαία Βήματα για τη Σταθεροποίηση των Τιμών του Πετρελαίου στη Συνάντηση Πούτιν - Μαδούρο

Αμοιβαία Βήματα για τη Σταθεροποίηση των Τιμών του Πετρελαίου στη Συνάντηση Πούτιν - Μαδούρο
energia.gr
Τρι, 1 Σεπτεμβρίου 2015 - 09:01
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συζητήσει «πιθανά αμοιβαία βήματα» για τη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου στη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Πέμπτη, στην Κίνα, με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, όπως δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συζητήσει «πιθανά αμοιβαία βήματα» για τη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου στη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Πέμπτη, στην Κίνα, με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, όπως δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος.

Ο βοηθός του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν οι δύο χώρες, αλλά είπε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορεί να είναι «στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ρωσίας με τον ΟΠΕΚ».

Η Βενεζουέλα, σύμμαχος της Ρωσίας, έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από την υποχώρηση του πετρελαίου. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας πιέζει για μια έκτακτη συνεδρίαση των μελών του ΟΠΕΚ σε συντονισμό με τη Ρωσία προκειμένου να καταλήξουν σε μια στρατηγική για τις τιμές, αναφέρει το Dow Jones Newswire, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.