Reuters: Σταδιακή Ανάκαμψη των Τιμών του Πετρελαίου - Στα 62 Δολάρια το Μπρεντ το 2016

Reuters: Σταδιακή Ανάκαμψη των Τιμών του Πετρελαίου - Στα 62 Δολάρια το Μπρεντ το 2016
energia.gr
Τετ, 2 Σεπτεμβρίου 2015 - 07:53
Σταδιακή ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου το 2016, προβλέπουν αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, καθώς η αύξηση της προσφοράς επιβραδύνεται και ανακάμπτει η ζήτηση

Σταδιακή ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου το 2016, προβλέπουν αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, καθώς η αύξηση της προσφοράς επιβραδύνεται και ανακάμπτει η ζήτηση.

Η τιμή του Μπρεντ πιθανώς να διαμορφωθεί στα 62,30 δολάρια το βαρέλι το 2016, από τα περίπου 57,60 δολάρια που έχει διαμορφωθεί κατά μέσο όρο φέτος, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 30 αναλυτές.

Για το σύνολο του 2015, η τιμή του Μπρεντ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 57,40 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του αμερικανικού αργού αναμένεται να διαμορφωθεί το 2016, κατά μέσο όρο, στα 57 δολάρια το βαρέλι.

Οι εκτιμήσεις είναι χαμηλότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών στην αντίστοιχη έρευνα που είχε γίνει στα τέλη Ιουλίου.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά 33% περίπου από τον περασμένο Μάιο και περισσότερο από 50% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, λόγω της υπερβάλλουσας προσφοράς και της εξασθενημένης ζήτηση. Οι ανησυχίες για την κινεζική οικονομία ενέτειναν τις απώλειες αυτές τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι αναλυτές, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι οι πολύ χαμηλότερες τιμές πετρελαίου τους τελευταίους μήνες τροφοδότησαν τη ζήτηση για καύσιμα σε πολλές περιοχές του πλανήτη, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή, ενώ έχει αρχίσει να επιβραδύνεται η αύξηση της παραγωγής. 

Αυτό θα βοηθήσει να ισορροπήσει η αγορά και αναμένεται να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές τους επόμενους μήνες, υποστηρίζουν οι αναλυτές.