Μεγάλη πτώση σημείωσαν την Τρίτη οι τιμές του αργού, καθώς τα στοιχεία για την πορεία της μεταποίησης σε ΗΠΑ και Κίνα αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και της ζήτησης για πετρέλαιο

Μεγάλη πτώση σημείωσαν την Τρίτη οι τιμές του αργού, καθώς τα στοιχεία για την πορεία της μεταποίησης σε ΗΠΑ και Κίνα αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και της ζήτησης για πετρέλαιο.

Οι επενδυτές προχώρησαν σε επιθετικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά το ράλι των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων. Τα συνολικά κέρδη για το αργό στο τριήμερο ανοδικό σερί που προηγήθηκε έφτασαν το 27,5% σε ένα ράλι που είχε να σημειωθεί από την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ τον Αύγουστο του 1990.

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού (WTI), παράδοσης Οκτωβρίου, υποχώρησε κατά 3,79 δολάρια ή 7,7% στα 45,41 δολάρια το βαρέλι. Τη Δευτέρα είχε καταγράψει κέρδη 8,8%.

Το Μπρεντ σημείωσε πτώση 4,59 δολάρια ή 8,5% στα 49,56 δολάρια/βαρέλι. Στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις είχε καταγράψει κέρδη 15%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα έδειξαν επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας σε χαμηλό τριών ετών τον Αύγουστο. Ο επίσημος δείκτης PMI της Κίνας υποχώρησε στις 49,7 μονάδες, από 50 μονάδες τον Ιούλιο. Μετρήσεις κάτω από το 50 δείχνουν συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Στις ΗΠΑ, η Markit ανακοίνωσε ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα διολίσθησε τον Αύγουστο σε χαμηλό 22 μηνών, ενώ από την πλευρά του το Institute for Supply Management ανέφερε επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2013.