Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανόν να επεκτείνει μέχρι τον Μάρτιο του 2016 τις κυρώσεις εναντίον περίπου 190 αξιωματούχων και εταιρειών από την Ρωσία και από τις αυτοαποκαλούμενες λαϊκές δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανόν να επεκτείνει μέχρι τον Μάρτιο του 2016 τις κυρώσεις εναντίον περίπου 190 αξιωματούχων και εταιρειών από την Ρωσία και από τις αυτοαποκαλούμενες λαϊκές δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων της ΕΕ την Τετάρτη και πρέπει να υπογραφεί από τους υπουργούς ως τα μέσα Σεπτεμβρίου, δήλωσαν διπλωμάτες στην αμερικάνικη εφημερίδα.

Οι κυρώσεις λήγουν στις 15 Σεπτεμβρίου.

Στην «μαύρη λίστα» περιλαμβάνονται 151 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων Ρώσοι σύμβουλοι και βουλευτές, Ουκρανοί αξιωματούχοι και ηγέτες.

Στην λίστα περιλαμβάνονται επίσης και 37 εταιρείες και άλλες οντότητες.

Τον Ιούνιο, η ΕΕ συμφώνησε να παρατείνει ευρύτερες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως τον Ιανουάριο του 2016. Η ΕΕ, οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες έχουν επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία για την στήριξη αυτονομιστών.

Η Ρωσία και η Ουκρανία πρέπει να ολοκληρώσουν ως την 31η Δεκεμβρίου την εφαρμογή της συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που υπεγράφη στις 12 Φεβρουαρίου στο Μινσκ.