Η Βουλγαρία Διατηρεί τις Ελπίδες της για την Κατασκευή Κόμβου Φυσικού Αερίου με την Συνεργασία της Ρωσίας

Η Βουλγαρία Διατηρεί τις Ελπίδες της για την Κατασκευή Κόμβου Φυσικού Αερίου με την Συνεργασία της Ρωσίας
energia.gr
Παρ, 4 Σεπτεμβρίου 2015 - 12:45
Η Βουλγαρία επιδιώκει συμφωνία με τη Ρωσία που πιθανόν να οδηγήσει στην κατασκευή κόμβου φυσικού αερίου στην επικράτειά της, δήλωσε ο Βούλγαρος Πρέσβης στη Μόσχα. «Ας δώσουμε στους ειδικούς μας μια ευκαιρία να κάνουν τη δουλειά τους. Είμαι αισιόδοξος και είμαι πεπεισμένος ότι όλα θα υπογραφούν», τόνισε, αναφερόμενος στην κατασκευή του κόμβου, ο Πρέσβης Μπόικο Κότζεφ, σύμφωνα με το RIA Novosti

Η Βουλγαρία επιδιώκει συμφωνία με τη Ρωσία που πιθανόν να οδηγήσει στην κατασκευή κόμβου φυσικού αερίου στην επικράτειά της, δήλωσε ο Βούλγαρος Πρέσβης στη Μόσχα. «Ας δώσουμε στους ειδικούς μας μια ευκαιρία να κάνουν τη δουλειά τους. Είμαι αισιόδοξος και είμαι πεπεισμένος ότι όλα θα υπογραφούν», τόνισε, αναφερόμενος στην κατασκευή του κόμβου, ο Πρέσβης Μπόικο Κότζεφ, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Ο κ. Κότζεφ πρόσθεσε ότι η Σόφια και η Μόσχα θα αναζητήσουν από κοινού μια λύση για τα
προβλήματα που προκύπτουν από τη ματαίωση του South Stream, του αγωγού φυσικού αερίου που είχε σχεδιαστεί για να μεταφέρει φυσικό αέριο στην Κεντρική Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας, αλλά εγκαταλείφθηκε από τη Ρωσία τον Δεκέμβριο. «Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι όλοι οι άνθρωποι [ενν. από τους οποίους εξαρτάται το θέμα] εργάζονται σοβαρά», ξεκαθάρισε ο Βούλγαρος Πρέσβης.

Μετά τη ματαίωση του South Stream, η Βουλγαρία ελπίζει ότι θα ήταν σε θέση να παρουσιάσει ένα κομβικό σημείο μεταφοράς αερίου έργο τόσο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και στη Ρωσία. Τον περασμένο Ιούνιο, άλλωστε η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Τεμενούζκα Πέτκοβα συναντήθηκε το Ρώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Νόβακ στο περιθώριο του πολύ σημαντικού οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης για να καταθέσει εκ νέου την ιδέα. Ο Νόβακ, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε διατεθειμένος να δώσει μια οριστική απάντηση, αρκούμενος μόνο να επιβεβαιώσει ότι έλαβε γνώση της πρότασης.