Η Gazprom και η Γερμανική BASF Ολοκληρώνουν Συμφωνία που Είχε Ακυρωθεί Λόγω της Επιδείνωσης των Σχέσεων Ρωσίας – Δύσης

Η Gazprom και η Γερμανική BASF Ολοκληρώνουν Συμφωνία που Είχε Ακυρωθεί Λόγω της Επιδείνωσης των Σχέσεων Ρωσίας – Δύσης
energia.gr
Παρ, 4 Σεπτεμβρίου 2015 - 15:03
Η γερμανική BASF και η ρωσική Gazprom συμφώνησαν σήμερα να ολοκληρώσουν μια συμφωνία ανταλλαγής asset που υπέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2013, και η οποία ακυρώθηκε το 2014 υπό το βάρος της επιδείνωσης των σχέσεων Ρωσίας – Δύσης μετά την έκρηξη της ουκρανικής κρίσης. Η ανταλλαγή, πάντως, έχει ήδη εγκριθεί από την Κομισιόν, στις αρχές του Δεκεμβρίου 2013

Η γερμανική BASF και η ρωσική Gazprom συμφώνησαν σήμερα να ολοκληρώσουν μια συμφωνία ανταλλαγής asset που υπέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2013, και η οποία ακυρώθηκε το 2014 υπό το βάρος της επιδείνωσης των σχέσεων Ρωσίας – Δύσης μετά την έκρηξη της ουκρανικής κρίσης. Η ανταλλαγή, πάντως, έχει ήδη εγκριθεί από την Κομισιόν, στις αρχές του Δεκεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με τον συμφωνηθέντα σχεδιασμό πριν τη διακοπή της συμφωνίας, η BASF, η μεγαλύτερη εταιρεία χημικών δραστηριοτήτων με βάση τα έσοδα, θα εγκαταλείψει τις δραστηριότητες εμπορίου και αποθήκευσης φυσικού αερίου της θυγατρικής της Wintershall και θα διευρύνει περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η συμφωνία δίνει στην Wintershall πρόσβαση στα πεδία φυσικού αερίου στη Σιβηρία.

«Ανυπομονούμε να διευρύνουμε περαιτέρω την κοινή παραγωγή φυσικού αερίου και συμπυκνωμάτων με τον εταίρο μας την Gazprom στη Δυτική Σιβηρία», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της BASF, Kurt Bock.