Εγκρίθηκε η Μεταβίβαση της Άδειας Κατασκευής του Πρώτου Αιολικού Πάρκου στο Μαυροβούνιο

Εγκρίθηκε η Μεταβίβαση της Άδειας Κατασκευής του Πρώτου Αιολικού Πάρκου στο Μαυροβούνιο
energia.gr
Δευ, 7 Σεπτεμβρίου 2015 - 11:25
Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την μεταβίβαση της σύμβασης για την αδειοδότηση και κατασκευή αιολικού πάρκου 46 MW στην μαλτέζικη εταιρεία Enemalta, και η οποία ανήκε ως τώρα σε κοινοπραξία με επικεφαλής την ισπανική Fersa Energias Renovables

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την μεταβίβαση της σύμβασης για την αδειοδότηση και κατασκευή αιολικού πάρκου 46 MW στην μαλτέζικη εταιρεία Enemalta, και η οποία ανήκε ως τώρα σε κοινοπραξία με επικεφαλής την ισπανική Fersa Energias Renovables. Το 2010 η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου είχε υπογράψει με την εν λόγω κοινοπραξία 20ετές συμβόλαιο για έκταση 502.858 τ.μ. στην τιμή των 0,37 ευρώ ανά τετραγωνικό, για την κατασκευή του αιολικού πάρκου Mozura, αναφέρει πρόσφατη κυβερνητική ανακοίνωση. Το σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο πρόκειται να είναι το πρώτο στη χώρα, η οποία δεν έχει καθόλου εγκατεστημένη ισχύ αιολικής ενέργειας.

Μετά την υποβολή όλων των απαραίτητων εγγράφων από την Enemalta, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι εγκρίνει τη μεταβίβαση της άδειας.

Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των αιολικών πάρκων έχει παραταθεί από 18 μήνες αρχικά, κατά επιπλέον 15, λόγω καθυστερήσεων από τη διαδικασία μεταβίβασης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το 2020, η σχεδιαζόμενη ετήσια παραγωγή ηλεκτρισμού του αιολικού πάρκου υπολογίζεται σε 100 γιγαβατώρες, ενώ η απαιτούμενη επένδυση υπολογιζόταν σε περίπου 65 εκατ. ευρώ.