Η επέκταση του αγωγού Nord Stream, ο λεγόμενος Nord Stream 2, δεν θα απαιτήσει νέες εγκρίσεις από τις αρχές της ΕΕ, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Gazprom Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους

Η επέκταση του αγωγού Nord Stream, ο λεγόμενος Nord Stream 2, δεν θα απαιτήσει νέες εγκρίσεις από τις αρχές της ΕΕ, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Gazprom Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες άδειες για την κατασκευή των δύο νέων γραμμών του αγωγού κάτω από την επιφάνεια της Βαλτικής, ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη το ρωσικό αέριο και δεν μπορεί χωρίς αυτό ούτε καν υπό τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Gazprom τόνισε ότι η συμφωνία της ρωσικής εταιρείας με τη γερμανική Wintershall για ανταλλαγή asset σχετίζεται με την επέκταση του Nord Stream. Όπως ανέφερε η ολοκλήρωση της συμφωνίας συνδέεται με την κατασκευή των νέων γραμμών του αγωγού.

«Δε χρειάζεται να διευθετήσουμε τη συμφωνία με την Κομισιόν. Έχουμε λάβει από παλαιότερα όλες τις απαραίτητες άδειες», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.