Μειωμένα κατά 1,4% ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2015 σε σχέση με πέρυσι τα κόστη λειτουργίας, πωλήσεων και μεταφοράς της καναδικής πετρελαϊκής Bankers Petroleum στον Καναδά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου, τα κόστη από τις δραστηριότητες των εταιρειών του έφτασαν το εν λόγω διάστημα 69 εκατ. δολ. (61,7 εκατ. ευρώ)

Μειωμένα κατά 1,4% ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2015 σε σχέση με πέρυσι τα κόστη λειτουργίας, πωλήσεων και μεταφοράς της καναδικής πετρελαϊκής Bankers Petroleum στον Καναδά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου, τα κόστη από τις δραστηριότητες των εταιρειών του έφτασαν το εν λόγω διάστημα 69 εκατ. δολ. (61,7 εκατ. ευρώ).

Αποκλειστικά για το δεύτερο τρίμηνο του 2015, το κόστος μειώθηκε στα 32 εκατ. δολ. από 39 32 εκατ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα δικαιώματα προς την αλβανική κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της χώρας ήταν 22 εκατ. δολ. το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, αγγίζοντας το 14% του συνόλου των εσόδων της Bankers Petroleum.

«Ως σήμερα η παραγωγή του τρίτου τριμήνου 2015 ήταν κατά μέσο όρο 19.500 βαρέλια πετρελαίου τον χρόνο από τα πεδία του Πάτος-Μαρίνζα και του Κούτσοβα στην Αλβανία, ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με την παραγωγή του δεύτερου τριμήνου, που έφτασε τα 20.050 βαρέλια την ημέρα», αναφέρει στο site της η εταιρεία.

Το τρίτο τρίμηνο του έτους η εταιρεία έχει στόχο την εξόρυξη 12 οριζόντιων πηγαδιών παραγωγής στην κυρίως περιοχή του πεδίου πετρελαίου του Πάτος-Μαρίνζα.

Η βασική δραστηριότητα της καναδικής Bankers Petroleum βρίσκεται στην Αλβανία, όπου λειτουργεί το πεδίο του Πάτος-Μαρίνζα, του μεγαλύτερου χερσαίου πεδίου πετρελαίου στην ηπειρωτική Ευρώπη, και του πεδίου της Κούτσοβα, για τα οποία έχει άδειες από την Αλβανική Εθνική Υπηρεσία Φυσικών Πόρων ενώ έχει υπογράψει συμφωνία και την κρατική εταιρεία υδρογονανθράκων της χώρας, την Albpetrol.

Τα αποθέματα του Πάτος-Μαρίνζα υπολογίζονται σε 7,7 δισεκ. βαρέλια, ενώ του Κούτσοβα σε 297 εκατ. βαρέλια.

Επίσης, η Bankers έχει άδεια ισχύος επτά ετών στο Block F, συνολικής έκτασης 185.000 εκταρίων, στο οποίο εκτιμάται ότι υπάρχει και φυσικό αέριο.