Βουλγαρία: Με Πλοίο Τελευταίας Γενιάς οι Έρευνες Υδρογονανθράκων στο «Χαν Ασπαρούχ»

Βουλγαρία: Με Πλοίο Τελευταίας Γενιάς οι Έρευνες Υδρογονανθράκων στο «Χαν Ασπαρούχ»
energia.gr
Παρ, 11 Σεπτεμβρίου 2015 - 10:29
Επελέγη το πλοίο που θα διεξαγάγει τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου στα ύδατα της Μαύρης θάλασσας στο πεδίο «Χαν Ασπαρούχ». Όπως ανακοίνωσε η «Τόταλ Ε&Π Βουλγαρία» που συντονίζει το πρότζεκτ σε συνεργασία με την «Τόταλ» Γαλλία, την αυστριακή «Ο Εμ Βι» και την ισπανική «Ρεπσόλ, υπεγράφη, μετά από δημοπρασία, συμφωνία για την χρήση του αμερικανικού πλοίου Noblе Globetrotter II

Επελέγη το πλοίο που θα διεξαγάγει τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου στα ύδατα της Μαύρης θάλασσας στο πεδίο «Χαν Ασπαρούχ». Όπως ανακοίνωσε η «Τόταλ Ε&Π Βουλγαρία» που συντονίζει το πρότζεκτ σε συνεργασία με την «Τόταλ» Γαλλία, την αυστριακή «Ο Εμ Βι» και την ισπανική «Ρεπσόλ, υπεγράφη, μετά από δημοπρασία, συμφωνία για την χρήση του αμερικανικού πλοίου Noblе Globetrotter II.

Πρόκειται για πλοίο τελευταίας γενιάς με διπλό πολυλειτουργικό πύργο ο οποίος επιτρέπει την εκτέλεση ταυτόχρονων επιχειρήσεων ενώ ταυτόχρονα οι διαστάσεις του τού επιτρέπουν τη διέλευση κάτω από την γέφυρα του Βοσπόρου.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από ένα χρόνο, η τρισδιάστατη σεισμολογική έρευνα στο «Ασπαρούχ» έδειξε πως υπάρχει πιθανότητα για αξιόλογα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή.