EU PVSEC 2015: Στον Καθηγητή Andrés Cuevas το Βραβείο Μπεκερέλ για τη Συμβολή του στην Ανάπτυξη των Φωτοβολταϊκών Κυψελών Σιλικόνης

EU PVSEC 2015: Στον Καθηγητή Andrés Cuevas το Βραβείο Μπεκερέλ για τη Συμβολή του στην Ανάπτυξη των Φωτοβολταϊκών Κυψελών Σιλικόνης
energia.gr
Δευ, 14 Σεπτεμβρίου 2015 - 23:34
Στον καθηγητή Andrés Cuevas, του Αυστριαλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου (ANU) απονέμεται το εφετινό Ευρωπαϊκό Βραβείο Μπεκερέλ Ιδιαιτέρου Αξίας για τα Φωτοβολταϊκά σήμερα, πρώτη ημέρα του EU PVSEC, του μεγαλύτερου επιστημονικού συνεδρίου φωτοβολταϊκών στον κόσμο, το οποίο εφέτος πραγματοποιείται στο Αμβούργο της Γερμανίας

Στον καθηγητή Andrés Cuevas, του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου (ANU) απονέμεται το εφετινό Ευρωπαϊκό Βραβείο Μπεκερέλ Ιδιαιτέρου Αξίας για τα Φωτοβολταϊκά σήμερα, πρώτη ημέρα του EU PVSEC, του μεγαλύτερου επιστημονικού συνεδρίου φωτοβολταϊκών στον κόσμο, το οποίο εφέτος πραγματοποιείται στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Το EUPVSEC 2015 πρόκειται να συγκεντρώσει 1.300 ειδικούς οι οποίοι θα παρουσιάσουν θέματα που αφορούν την έρευνα, τη βιομηχανία και τη λήψη αποφάσεων στον παγκόσμια κλάδο των φωτοβολταϊκών. Παράλληλα με το συνέδριο EU PVSEC (14-18 Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί, από αύριο, 15, μέχρι και την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, και η ομώνυμη έκθεση, η οποία αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές της παγκόσμιας βιομηχανίας φωτοβολταϊκών.

Ο καθηγητής Cuevas λαμβάνει το φετινό βραβείο Μπεκερέλ για τα επιστημονικά του επιτεύγματα στην ανάπτυξη και κατηγοριοποίηση των φωτοβολταϊκών κυψελών σιλικόνης. Η απόφαση της Επιτροπής του Βραβείου Μπεκερέλ βασίστηκε στην εξαιρετική δουλειά του καθηγητή Cuevas στο σχεδιασμό και την επεξεργασία των φωτοβολταϊκών κυψελών, την κατηγοριοποίηση των θεμελιωδών υλικών και τη μοντελοποίηση της μετατροπής της ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Ο André s Cuevas αποτελεί έναν από τους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη των ηλιακών κυψελών διπλής όψεως από σιλικόνη, ενώ έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη μεγάλης αποδοτικότητας κυψελών σιλικόνης. Καθώς έχει πραγματοποιήσει μία εξαιρετικά σημαντική συμβολή στον προσδιορισμό και την μοντελοποίηση των πιο σημαντικών χαρακτηριστικών των φωτοβολταϊκών κυψελών σιλικόνης, ο καθηγητής Andrés Cuevas θεωρείται μία από τις αυθεντίες του κλάδου. Η δουλειά του σχετικά με τις παραμέτρους της διάρκειας ζωής των κυψελών έχουν συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη βασικών μεθόδων ευρείας χρήσης στον κλάδο (π.χ. quasisteadystate photoconductance).

Το 31ο Συνέδριο και Έκθεση Ευρωπαϊκής Φωτοβολταϊκής και Ηλιακής Ενέργειας ( European Photovoltaic Solar Energy Conference and Exhibition - EU PVSEC 2015) άνοιξε σήμερα το πρωί τις πύλες του για να υποδεχθεί ειδικούς του κλάδου των φωτοβολταϊκών από ολόκληρο τον κόσμο στο CCH Congress Center του Αμβούργου. Συνολικά 6.500 συγγραφείς από 86 χώρες συνεισέφεραν στη θεματολογία του συνεδρίου. Το EU PVSEC 2015 ξεκίνησε τις εργασίες του στις 8.30 το πρωί (τοπική ώρα) με επιστημονικές εργασίες σχετικές με την εξέλιξη του κλάδου, ενώ από τις 10.00 και μετά εκπρόσωποι της ΕΕ, της Γερμανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, του ΙΕΑ και ανώτερα στελέχη ενεργειακών ομίλων και ερευνητικών κέντρων από ολόκληρο τον κόσμο συζητούν για θέματα που αφορούν τους στόχους και τις πλέον πρόσφατες καινοτομίες στον κλάδο.

Το EU PVSEC 2015 επικεντρώνεται στις τρέχουσες προκλήσεις του παγκόσμιου κλάδου των φωτοβολταϊκών. Με 1.300 παρουσιάσεις που επικεντρώνονται σε επιστημονικά ζητήματα, θέματα αγοράς και σε τεχνικές εφαρμογές, το EU PVSEC 2015 αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση στα φωτοβολταϊκά.

Η θεματολογία του συνεδρίου είναι η παρακάτω:

· New Materials and Concepts for Solar Cells and Modules

· Wafer-Based Silicon Solar Cells and Materials Technology

· Thin Film Solar Cells and Modules

· Solar Cells / Assemblies / Modules for Terrestrial Concentrator Systems and for Space Solar Generators

· Operations, Performance and Reliability of Photovoltaics (from Cells to Systems)

· PV Applications

· PV - A Major Electricity Source